techpad

techpad

2011. július 2., szombat

Must have appok, avagy milyen programok maradtak fent végleg

Az iOS rendszer kiismerése után (és rengeteg program kipróbálása után) kezd beállni hogy mik azok az alkalmazások amik nagyon hasznosak tudnak lenni a mindennapi életben, ezekről írnék pár szót.

Először is, így néz ki most a "saját alkalmazások" képernyőm:



Most pedig következzen az alkalmazások pár mondatos bemutatása.

Facebook: Szinte mindenki használja, véleményem szerint alapból benne kéne lennie a rendszerben, úgy talán az alkalmazás is gyorsabb lenne valamicskét. A sebességen kívül meg vagyok vele elégedve, bár néha késve kapom meg a push üzeneteket ebből a programból.




Twitter:
Kevesebbet használom mint a Facebookot, de érzésem szerint ez a program jobban ki van dolgozva és gyorsabb mint nagyobb testvére. Más kérdés hogy a létjogosultsága megkérdejelzhető a Facebook mellett.




foursquare: Nagyon ötletes közösségi alkalmazás, a lényege az hogy bejelöljük hogy éppen hol vagyunk és attól függően hogy milyen helyen (illetve hogy mennyiszer voltunk ott) jelöljük be magunkat, pontokat kapunk. Bizonyos helyeken kedvezményeket is kaphatunk ha előzőleg bejelöljük magunkat. A program a GPSt használja pozíciónk pontosításához.


SoundCloud: Segítségével megoszthatjuk saját zenéinket, mixeinket és a nekünk tetsző szerzőket követhetjük. Produkált már furcsaságokat de összességében jól használható, bár zenék letöltésére még az előadó jóváhagyásával sincs lehetőség, hiszen ilyen módon nem tudnak beépülni az iPod adatbázisba.



Trover: Nemrég a hét alkalmazásának választották. A lényege hogy felfedezzünk bizonyos helyeket és képpel, leírással és pozícióval együtt feltegyük őket. A helyekhez ajánlást is lehet írni, így segítve mások tájékozódását egy ismeretlen helyen.



Dropbox: 2GB ingyenes tárhelyet ad, ide feltehetjük a képeinket, adatainkat az iPhoneról. A számítógépünkről akármilyen fájl rátehetünk, ezt utána magából a programból meg is tudjuk nézni (zenéket is, viszont az iPhone korlátai miatt ezeket csak a programon belül játszhatjuk le). A tárhely növekedhet, minden egyes meghívásért több száz MB a jutalmunk. Feltöltéseinket megoszthatjuk a népszerűbb közösségi szolgáltatásokban.

Viber: Ingyenes telefonálási és üzenetküldési lehetőséget nyújt wifin vagy 3Gn keresztül. Tapasztalataim szerint kissé túlérzékeny a hálózat minőségére és néha nem akarja észrevenni ha valaki hív, de még így is a legjobb alkalmazás a kategóriában.



Weave: Teendőinket rendszerezhetjük benne többféle módon, igazából ebben ki is merül minden tudása. Kezelőfelülete barátságos, viszont regisztráció szükséges a használatához.




Dragontape: Kedvenc Youtube vagy SoundCloud klipjeinket vághatjuk össze vele, hasznos kelléke lehet egy számítógép nélküli házibulinak. A program felülete nagyon szépre sikerült, ritkán látni ilyen szépen kidolgozott alkalmazást.



iBooks: Apple alkalmazás könyvolvasáshoz. Tartozik hozzá egy áruház is, itt különféle témában találhatunk könyveket, több magyar is van köztük. A felülete szép, a könyvekhez borítót is lehet beállítani, alkalmazáson belül szabályozható a fényerő, a fejezeteket is szépen jelzi.


iVideoCamera: Videófelvevő program. 320x400as videókat vehetünk fel a segítségével, bár kissé akadozó képfrissítéssel. Többféle effekt is tartozik hozzá, egy részük nagyon látványos. Videóinkat exportálhatjuk a Camera Rollba, de meg is oszthatjuk többféle módon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése