techpad

techpad

2011. június 2., csütörtök

Asphalt 5 játékteszt



Mostani tesztalanyom nem mai csirke, de részletes kidolgozottsága miatt mindenképpen megér egy misét. Sajnos ez a játék már nem ingyenes, a teljes verzióért kemény 5,49 €-t kell kicsengetni (létezik próbaváltozata is, viszont ez csak kedvcsinálónak jó). A játék mérete sem kevés, nem kevesebb mint 272 MB szabad helyre lesz szükség az ájfonon (ami persze a méretes belső memória miatt nem probléma).



A játék egyszerre egy szépen kidolgozott videóval indít, ezt átugorva kis várakozás után a sajnos már nem ennyire szépen kidolgozott menüben találhatjuk magunkat. A játék rengetek lehetőséget tartogat számunkra, 8 féle játékmód közül választhatunk (igaz hogy ezt csak a Career játékmódban), mint például: Drift bajnokság, autós üldözés, kieséses verseny, párbaj, időmérő, menekülés. Az autókat lehetőség van tuningolni a megnyert versenyek után kapott pénzből. Nem is említettem: Összesen 33 járművel száguldozhatunk és ebben az autók mellett a terepjároknak és a motoroknak is jutott hely.


A kocsik külseje is testreszabható, az alapszíneken kívül lehetőségünk van saját szín megválasztására és az ablakokat is lehet színezni. Különböző matricákat is kapunk a versenyek után, én ezt inkább nem erőltettem.



Különböző lányokat is megnyerhetünk magunk mellé, mindegyikük ad valami bónuszt ha őt választjuk. Választásunk jutalma egy videó a hölgyről (nem szexfilm ^^).




Maga a játék telefonos szintben mérve elképesztő kidolgozottsággal bír, nemrég még a számítógépes játékok voltak ennyire szépen kidolgozottak mind a kocsi, mind a táj szempontjából. Az irányítás a telefonba épített giroszkóp segítségével történik (ennek érzékenységét szabályozhatjuk a beállításokban), nekem az alapbeállítás is tökéletesen megfelelt. A játék gyors, nagyon ritkán képes csak megröccenni. A pályák változatosak és elég hosszúak is. Ha a gyári "gépzaj" nem tetszik háttérzeneként, lehetőségünk van az iPod zenetárából válogatni, ezt stílusosan egy Alpine autósrádió kezelőfelületén tehetjük meg. Az autók hangja megfelelően élethű.



A pályákon fel lehet szedni különböző bónuszokat, több körös versenynél a felszedett pénzen kívül minden újratöltődik, így aztán nem probléma feltölteni a nitrót vagy megjavítani a kocsit minden körben. Minden pályán el van rejtve egy vagy két rejtett útvonal is, ezek használatával beelőzhetjük a többieket (ezek az útvonalak is jelezve vannak a térképen).



Ellenségeink egész jó mesterséges intelligenciával vannak felruházva, már a játék elején akadtak nehézségeim a versenyek megnyerésével, gyakran a rejtett útvonalak és a nitró bőséges használatával sem tudtam versenyt nyerni.




A sikeresen teljesített versenyek után a pozíciónknak megfelelő pénzösszegen kívül bónuszpénzeket is kaphatunk, illetve ilyenkor kapunk új kiegészítőket, új pályát vagy esetleg kocsit. A megkapott autót meg kell venni, nem lesz egyből a miénk.


A sokféle játékmódnak köszönhetően egy ideig el lehet szórakozni a játékkal, hosszú távon is szórakoztató tud lenni. A próbaverzió után nekem sem volt kérdés hogy megszerzem magamnak, megfogott a játék részletes kidolgozottsága (igazi Gameloft minőség), szerintem még a házon belüli GT Racingot is felülmúlja kidolgozottságban. Mindenkinek ajánlom aki a Need for Speed sorozaton nőtt fel és szereti az autós játékokat. Végezetül egy videó a játékról:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése