techpad

techpad

2011. május 30., hétfő

Minigore játékteszt


Tegnapelőtt leltem rá erre a játékra az Appstore böngészése közben. Mivel ingyenes volt (for a limited time) gondoltam meg is nézem hogy mit tud, az eddigi iPhonera készült játékok nem igazán nyerték el ugyanis a tetszésem. A játék maga az átlagosnál kissé nagyobb méretű (57.2 MB), cserébe kifejezetten gyors.



Az alapzene hangulatos, ha ez valamiért mégsem nyerné el a tetszésünket akkor a saját zenéink közül is válogathatunk háttérzenének valót. Összesen 22 kockafejű figura közül válogathatunk, azonban ezek egy része csak a fizetős verzióban érhető el, a többiért pedig bizonyos ölésszámot el kell érnünk (amúgy szerintem túl sok különbség nincs is köztük, legfeljebb külsőre). A menü kissé fapados, szerintem nem igazán illik a játékhoz, de végül is az élmény a lényeg. Alapból két pálya közűl válogathatunk, túl nagy területet nem járhatunk be rajtuk, viszont a grafikájuk egész kellemes.



Magát a játékot a kijelző jobb és bal oldalán lévő két gombbal irányíthatjuk, az irányítás tökéletesen illik a játékhoz, gyors és pontos (hála a multitouchnak). Bekapcsolhatjuk az automatikus célzást, ez jól jön magasabb szinteken, a sok ellenséggel ilyenkor már nehéz máshogy bírni. A játékmenet kezdetben nagyon szórakoztató de egy idő után unalmas, változatosságot csak az egyre nagyobb szörnyek és a különböző fegyverek jelentenek (szerintem az alapfegyver a legjobb, a többi egyszerűen túl lassú sok ellenség esetén).


A játék nehézségi szintjét stílusosan három különboző totem szétlövésével választhatjuk ki. A nehezebb szinteken más az elején is több és változatosabb ellenfeleket kapunk, ilyenkor hamar eldurvul a helyzet, sokat kell futkoznunk hogy ne váljunk a szörnyek céltáblásává. Kezdő szinten inkább barátkozni lehet a programmal, ilyenkor egy helyben állva is simán kibírjuk egy darabig. A játékban a napszak is változik, a főellenségek (talán sünök?) ilyenkor lángra lobbannak és gyorsabbak lesznek. 



Bizonyos szörnyek megöléséért lóheréket kapunk, ebből hármat felszedve hősünk egy nagy szörnnyé változik és megöl mindenkit aki az útjába kerül. Életből szintén három van, a megsebesített főhős elkezd futni az ellenség útjából. Sajnos az életek pótlására tapasztalataim alapján nincs lehetőség.


Összességében tetszett a játék (amit az is jelez hogy még mindig fent van a telómon), de hosszú távon nem igazán tudja lekötni az embert, inkább csak 5-10 perces unaloműzésre jó. Végezetül egy videó a játékról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése